1. Wymiarujemy wielkość grilla, wylewamy fundament, układamy warstwę hydroizolacji i kleimy pierwszy bloczek.

2. Murujemy pierwszą warstwę bloczków YTONG o gr. 11,5 cm na cienkiej spoinie, poziomujemy.



3. Kontrolujemy utrzymanie kątów w narożnikach.

4. Kleimy kolejne warstwy.


5. Szlifujemy, aby wyrównać podstawę pod kolejną warstwę bloczków.

6. Na wysokości trzeciej warstwy układamy bloczki poziomo. W ten sposób powstanie pierwsza, dolna półka grilla.



7. W bloczkach przeznaczonych na kolejną warstwę wycinamy otwory o szerokości i wysokości nadproży.




8. Układamy nadproża.

9. Poziomujemy kolejną warstwę.

10. Na nadprożach układamy blat z bloczków YTONG o grubości 5 cm.

11. Szlifujemy górną półkę.

Zobacz ciąg dalszy artykułu: Budowa grilla z gazobetonu cz. 2
REKLAMA: